به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از سرويس اقتصادي افکارنيوز _ در حالي بانک مرکزي با افتخار از سيستم بانکي خود سخن مي گويد که روز يکشنبه، ? بهمن، ارتباط دستگاه هاي پوز با بانک ها قطع بود. براي درک عمق موضوع کافيست تصور کنيد که در منطقه شلوغي مثل بازار اين امر تا چه حد مي تواند خريد و فروش را به تعويق بياندازد و منجر به تشکيل صفوف طولاني در مقابل خودپردازها شود.
پولي که براي تبليغات به هدر رفت!
در حالي که در تمام کشورهاي دنيا، بانک ها براي توسعه بانکداري الکترونيک، کاهش استفاده از اسکناس و راحتي مشتريان و فروشندگان، روز به روز براي افزايش سرعت معامله مشتري و فروشنده طرح هاي جديد تري ارائه مي کنند که در ايران پوزها و پايانه هاي فروش تبديل به دردسر مردم شده است و به جاي خلوت تر شدن خودپردازها، صف ها طولاني تر شده است.
جداي از اينها، تا همين چندوقت پيش بانک ها براي اثبات خود و تشويق مردم به استفاده از کارت هاي بانکي به جاي حمل پول نقد، سعي داشتند گوي سبقت را از يکديگر بربايند؛ از تبليغات تلويزيون و طرح هاي ويژه گرفته تا انواع قرعه کشي ها و جوايز استفاده از کارتخوان ها.
اما هم اکنون اين بساط برچيده شد و خريداران از ترس اينکه مبادا فروشنده از قبول کارت خودداري کند، به روش قديمي ايستادن در صف خودپرداز و جابجايي پول نقد روي آوردند.
جاي تعجب است وقتي که بانک ها با هزينه ميلياردي براي تبليغات امري را براي مردم جا مي اندازند، چرا بايد به صورت ناگهاني تصوير ساخته شده از خود را خراب کنند!
عقبگرد بانک مرکزي به بهانه پيشرفت
درحاليکه در همه نقاط دنيا، دستگاه هاي خودپرداز، پيشگام بانکداري مدرن هستند و در برخي کشور ها با روش هاي جايگزين سعي در جمع آوري اين دستگاه ها را دارند، در کشور ما بانک مرکزي با بهانه هاي مختلف و متوسل شدن به روش هاي قديمي، وسعت زمين بانکداري نوين را محدودتر کرده است.
طرح شاپرک علاوه بر اينکه نارضايتي فروشندگان را به دنبال داشته است، سلب اعتماد مشتريان را نيز به ارمغان آورده است؛ کاهش اعتمادي که از طولاني تر شدن صف هاي عابر بانک مي توان فهميد.
ظاهرا بانک مرکزي توجه ندارد که اين تاخيرها در روند کسب و کار اخلال ايجاد مي کند و باعث متضرر شدن فروشنده ها شده است؛ چراکه در بسياري مشاغل از جمله سوپرمارکتها، خريد جنس به صورت نقدي انجام ميشود و بروز تاخير در وجوه حاصل از فروش، پرداخت پول اجناس جديد را دچار مشکل ميکند.